{ "title": "Kabaklı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgurpilavi.gen.tr/images/kabakli-bulgur-pilavi.gif", "date": "19.01.2024 04:20:59", "author": "Siyadet", "article": [ { "article": "
Kabaklı bulgur pilavı, Türk mutfağında önemli bir yeri olan ve oldukça fazla kullanılan bir besindir. Bulgur lif açısından yüksek bir içeriğe sahiptir. Kabaklı bulgur pilavı, kabak ve bulgurun muhteşem uyumu ile ortaya çıkan harika bir pilav türüdür. Hazırlanışı oldukça basit olduğu için yemek yapmayı yeni öğreneler ve öğrenciler tarafından kolaylıkla hazırlanabilecek kabaklı pilav, sağlık bakımından da oldukça faydalıdır. Kabaklı bulgur pilavı tarifine geçmeden önce bulgurun faydalarından kısaca bahsedelim.

Bulgurun Faydaları Nelerdir?
Kabaklı Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri
Kabaklı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Kuru soğanın kabukları soyulduktan sonra ince ince doğranır ve 4 çorba kaşığı yağın içinde kavrulur. Domatesin kabukları soyulduktan sonra rendeden geçirilir ve kavrulan soğanlara eklenerek kavurma işlemine devam edilir. Kabağın kabukları kazındıktan sonra yıkanarak, yarım halka şeklinde doğranır. Kırmızıbiberin içi temizlenerek ufak ufak doğranır. Doğranan kabaklar ve kırmızı biber kavrulan malzemelerin üzerine ilave edilerek karıştırılır.

Pilav için kullanılacak bulgur ayıklandıktan sonra yıkanır ve tencerede kavrulan sebzelerin üzerine eklenerek 5 dakika kadar daha kavrulur. Pilava malzemelerin üzerini 2 parmak geçecek şekilde sıcak su, kırmızı pul biber ve tuz eklenip tencerenin kapağı kapatılır. Uygun bir kâsenin içine yoğurt alınarak üzerine sarımsaklar rendelenerek bir miktar tuz atılıp karıştırılır. Pişen pilav bir süre dinlendikten sonra servis tabağına alınarak üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }