{ "title": "Erişteli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgurpilavi.gen.tr/images/eristeli-bulgur-pilavi.gif", "date": "19.01.2024 19:45:12", "author": "Münim", "article": [ { "article": "
Erişteli bulgur pilavı, beğenerek tüketeceğiniz pilavlardan birisi olacaktır. Bu pilav özellikle et ya da tavuk yemekleriyle mükemmel uyum sağlayacaktır. Pilavın yapımında sizi uğraştıracak işlemler olmadığından, pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Erişteli bulgur pilavı mükemmel lezzetiyle, malzemelerin tam kıvamında pişirilmesi sayesinde yemeklerinize en iyi şekilde eşlik edecektir. Tarifimizde vereceğimiz su miktarını dikkate almanızı öneririz. Ancak her bulgurun çektiği su oranı farklı olduğundan, ilave isteyip istemediğini mutlaka kontrol edin. Gerekiyorsa pilava biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz. Bulgur pilavının içinde kullanacağınız eriştenin mümkünse ev eriştesi olmasına özen gösterin. Bu şekilde daha lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Erişteli bulgur pilavı hem doyurucu hem lezzetli pilavlarımızdan birisidir. Bulguru bu şekilde farklı pişirerek, değişik lezzetler tadabilirsiniz. Birlikte erişteli bulgur pilavını hazırlamaya başlayabiliriz.

Erişteli bulgur pilavı için gerekli malzemeler
Erişteli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Pilav tenceresinin içinde tereyağını eritin. İçine erişteleri atarak kavurmaya başlayın. Hafifçe renkleri değişen eriştelerin içine bulguru ilave ederek, biraz daha kavurun. Malzemenin içine 3 su bardağı sıcak suyu ya da et suyunu ilave edin. İçine tuzunu atın. Kısık ateşin üzerinde tencerenin ağzını kapatarak, bulgurlar suyunu çekinceye kadar pişirin. Eğer su yeterli gelmemişse, kalan yarım bardak suyu da ilave edebilirsiniz. Pilavı ocaktan almadan önce karabiberini ilave edin. 1-2 dakika kadar pişirip, pilavı dinlenmesi için ocaktan alın. 15 dakika dinlenen erişteli bulgur pilavını ana yemeğin yanında konuklarınıza servis edebilirsiniz. Pilavın üzerine bıçakla ince bir şekilde kıydığınız ceviz içini serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }