{ "title": "Cevizli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgurpilavi.gen.tr/images/cevizli-bulgur-pilavi(1).jpg", "date": "19.01.2024 19:33:53", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Cevizli bulgur pilavı, her yemeğin yanına yakışacağı gibi özellikle de et yemeklerinin yanına gidecek enfes bir bulgur pilavdır. Bilhassa genel sağlık için ceviz oldukça faydalı bir kuru yemiş türüdür. Cevizle bulgur birleşince ortaya çıkan pilav damakları şenlendireceği gibi konuklarınızdan da tam not alacaktır. Daha önce cevizli bulgur pilavı yapmayı denememiş iseniz size önereceğimiz bu tarifle kolaylıkla cevizli bulgur pilavı hazırlayabilirsiniz.

Cevizli Bulgur Pilavı Malzemeleri
Cevizli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Cevizli bulgur pilavı için ilk önce pilav tenceremizi alalım ve içerisine tereyağıyla birlikte sıvıyağı ilave edip ocağın altını kısık ateşte açalım. Tereyağı eriyince bir tane kuru soğanı ile bir tane sarımsağı ince kıyım olacak şekilde doğrayalım ve kavuralım. Soğanlar kavrulunca tencerenin içerisine doğanmış yeşilbiberle, doğranmış kırmızı köz biberi ilave edip kavurma işlemine devam edelim.

Biberler yağla kavrulunca tencerenin içerisine yıkanmış kuş üzümlerin ve temizlenip küp, küp doğranmış havucu ilave edip harcı güzel bir şekilde karıştıralım. 3 dal yeşil soğanı temizleyip yıkayalım ve ardından ince, ince doğrayalım. Doğradığımız yeşil soğanları da tenceredeki harcın üzerine boca edelim ve tahta kaşıkla karıştıralım. Bütün sebzeler tereyağı ve sıvı yağla sote edildikten sonra tencerenin içerisine ayıklanmış, yıkanmış pilavlık sarı bulguru ilave edip, ocağın altını kısık ateşe getirelim.

Bulguru tencereye ilave ettikten sonra çay bardağı cevizi tencereye aktaralım ve bu şekilde birkaç dakika kadar kavurma işlemini sürdürelim. Malzemeler ocağın üzerinde harmanlanırken bizde et suyunu veya tavuk suyu tencereye boşaltalım Akabinde ocağın üzerine yerleştirelim ve kaynama noktasına gelene dek ısıtalım. Kullanacağımız tavuk suyu kaynadıktan sonra içerisine normal su ilavesi yapalım ve su kaynayınca ocağın üzerinden indirelim.

Kaynamış olan suyumuzu bulgurların üzerine boşaltalım ve tencerenin kapağını kapatmadan önce cevizli bulgur pilavımızın üzerine bir tane kesme şekerle tuz ilavesi yapıp, pilavımızı son kez karıştırıp kapağımızı kapatalım. Cevizli bulgur pilavını suyunu çekene dek kısık ateşin üzerinde pişirelim. Suyunu tamamen çeken pilavımızı bir bezim içerisine saralım ve 8-9 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Sürenin ardından tenceremizi tezgâhın üzerine alalım ve pilavımızı servis tabaklarına paylaştıralım. Arzu ederseniz eğer süslemek için ceviz içi kullanabilir ve bu şekilde görselliğini arttırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }