{ "title": "Bulgur Pilavı Yapılışı", "image": "https://www.bulgurpilavi.gen.tr/images/bulgur-pilavi-yapilisi(1).jpg", "date": "19.01.2024 09:32:18", "author": "Ertuna", "article": [ { "article": "
Bulgur pilavı nasıl yapılır?

Pirinç pilavına kıyasla daha kolaydır. Çünkü bulgurun su çekme kapasitesi daha fazladır. Ayrıca bulgurun besleyici özelliği daha yüksektir. Vücudunuzun günlük lif ihtiyacınızı bir tabak bulgur pilavıyla karşılayabilirsiniz. Bulgur pilavını özellikle şeker hastalarının güvenle tüketebileceğini belirtelim. Çünkü kan şekerini yükseltmeyen bir özelliği bulunmaktadır. Uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur. Bulgur pilavı yöresel olarak değişik usullerle pişirilebilir. Bazı yörelerde aynı pirinç pilavı gibi kuru, bazı yörelerde biraz daha sulu yapılmaktadır. Fakat her türlü severek tüketebileceğiniz bir pilav türüdür. Pilavınızı arzu ederseniz ilave malzemelerle daha fazla zenginleştirebilirsiniz. İçine baharatlar koyabilir, et ilave edebilirsiniz. Öğünlerinizde yemeklerin yanında yardımcı olarak ya da ana yemek gibi tüketebilirsiniz. Bulgur pilavı için orta ve iri boydaki pilavlık bulguru kullanmalısınız. Tarifimizdeki su yeterli gelmezse, biraz sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Şimdi birlikte lezzetli bir bulgur pilavı hazırlayabiliriz.

Bulgur pilavı için gerekli malzemeler
Bulgur pilavı nasıl yapılır?

Pilavlık bulguru önce ayıklayın. Daha sonra yıkayın ve kevgirde süzülmesi için bırakın. Pilavı hazırlayacağınız tencerenin içine sızma zeytinyağını koyun. Kuru soğanları yemeklik ince bir şekilde doğrayarak tencereye koyun. Yeşil biberleri de aynı şekilde doğrayın ve tencereye koyun. Ocakta soğanlar şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin. Bu arada domatesleri rendeleyerek ya da domates salçasını tencerenin içine koyun. Bir süre malzemeleri kavurmaya devam edin. Tencerenin içine suyu ve tableti ya da et suyunu ilave edin. Bu kaynadıktan sonra, tencereye bulguru ilave edin. Pilavın tuzunu ve tereyağını ilave ettikten sonra, tencerenin ağzını kapatın. Kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocağın altını kapatınca, aynı pirinç pilavında yaptığınız gibi bulgur pilavını bir süre dinlendirin. Servis tabağına aldığınız bulgur pilavını yoğurt eşliğinde sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }