Bulgur pilavı faydaları açısından insan sağlığına oldukça yararlıdır. Yapılan araştırmalarda bağırsak kanserlerinde ve mide ülserlerindeki faydalı etkisi, bulgurdan yapılan pilavları yeniden gündeme getirmiştir. Yüksek posa miktarıyla, vücudun folik asit ihtiyacını karşılayan bir gıdadır.
Pirinç pilavından daha fazla besleyici değere sahip olan bulgur pilavı fiyat olarak da daha uygun maliyetlidir. Buğdaydan elde edilen bulgurun ülkemizde bolca yetişmesi fiyatlarına da yansımıştır. Pilavı yaz ve kış tercih ederek sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz.
Bulgur pilavının faydaları nelerdir?
Bulgurda karbonhidrattan fazla protein bulunur.
İçeriğindeki B1 vitamini sinirlere ve sindirim sistemine faydalıdır. Ayrıca düzenli tüketilirse beriberi hastalığına karşı yararlı olacaktır.
Besleyici özelliğinin yanında doyurucudur. İçeriğindeki besin değeri makarna ve ekmekten daha fazladır.
Kolesterol içermez.
Radyasyon emmediğinden güvenli bir gıdadır.
Hububatlarda bulunan fitik asit (Antinutrient) bulgurda yoktur.
İçeriğindeki mineral ve selüloz besin emilimini arttırır.
Kabızlığı önleyerek, bağırsak kanserlerinin önüne geçer.
Vejeteryan beslenenlerin protein ihtiyacını karşılar.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kansere karşı koruyucu etkileri vardır.
Kan şekerini yükseltmediğinden, şeker hastaları tarafından güvenle tüketilebilir.
Hazmı kolay ve kilo aldırmayan özelliği vardır.
Bazı sebzelerden daha fazla demir içerir. İçeriğinde ıspanaktan bile daha fazla oranda demir bulunur.
Özellikle hamilelerin folik asit ihtiyaçlarında tüketmesi faydalı olacaktır.
B vitamini yönünden zengin bir besindir.
Doymamış yağ olarak zengin bir besindir.
Pişirme ve kurutma sırasında küf oluşumu yapmadığından, raf ömrü de uzundur.
Kan yağlarını düşürücü etkisi vardır.
Günlük lif ihtiyacınızı bir tabak bulgur pilavı ile karşılayabilirsiniz.