{ "title": "Bulgur Pilavı Çeşitleri", "image": "https://www.bulgurpilavi.gen.tr/images/bulgur-pilavi-cesitleri.jpg", "date": "18.01.2024 22:35:33", "author": "Ulubek", "article": [ { "article": "
Bulgur pilavı çeşitleri ile öğle veya akşam yemeğinizi ziyafete çevirebilirsiniz. Etli, patatesli, mercimekli, garnitürlü gibi pek çok çeşitleri olan bulgur pilavı yöresel bir lezzetimizdir. Büyük küçük herkesin beğeni ile tükettiği bulgur pilavını haftada en az 2 kere tüketip vücudun lif ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

Sebzeli Bulgur Pilavı Malzemeleri
Sebzeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Pilavımızın yapımına öncelikle sebzeleri yıkarak başlayalım. Ardından hepsini küp, küp doğrayıp ayrı, ayrı kapların içerisine alalım. Akabinde pilav tenceresinin içerisine yağları ilave edelim ve ısıtıp üzerine ilk önce soğanları alıp kavurmaya başlayalım. Soğanların üzerine patlıcanları ve biberleri alıp kavurma işlemine devam edelim. Arkasından domatesleri ilave edip bir iki karıştıralım ve üzerine bulgurları ekleyip karıştıralım. Sonrasında bulgurların üzerine sıcak su ile baharatları ekleyelim ve karıştırıp tencerenin kapağını kapatalım. Sebzeli bulgur pilavımız suyunu çekince ocaktan alalım ve 5 dakika dinlendirip servis yapalım.

Afiyet olsun.

Tavuklu Bulgur Pilavı Malzemeleri
Tavuklu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Tavuk etimizi minik parçalar şeklinde keselim ve pilav tenceresinin içerisine alıp yağ ile kavuralım. Ardından tavukların yanına minik doğranmış soğanı ilave edelim ve sote işlemini sürdürelim. Tavuk etleri bu aşamada sulanacaktır. Suyunu çekince içerisine ince kıyım yapılmış yeşillikleri ve bulguru ekleyip karıştıralım. Akabinde bulgurların üzerine sıcak su ile baharatlarını ilave edelim ve kısık ateşinde ağzı kapalı şekilde pişmeye bırakalım. Yeteri dirilikte pişmiş olan pilavımızı ocağın üzerinden indirelim ve bir beze sarıp 3-4 dakika kadar dinlendirelim. Tavuklu pilavımız dinlendikten sonra küçük kaseleri alalım ve ters çevirip sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Cevizli Bulgur Pilavı Malzemeleri
Cevizli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Yanmaz bir tencerenin içerisine doğranmış sarımsaklar ile yağı ilave edelim ve kavurmaya başlayalım. Hemen arkasından sarımsakların yanına küçük, küçük doğranmış yeşilbiberleri ekleyelim ve biberler diriliğini yitirince içerisine bulguru ekleyelim. Bulgur ile malzemeleri 2 dakika kadar kavuralım ve baharatları ekleyip karıştıralım. Akabinde tencerenin içerisine sıcak su ilavesi yapalım ve pişmeye bırakalım. Bulgurlar suyunu çekince tencereyi ocağın üzerinde alalım ve kapağını açıp bir bez örtüp kapağını tekrar kapatalım ve kendini çekmesi için bir kenara kaldıralım. Son olarak cevizli bulgur pilavımızı servis tabağına alalım ve cevizler ile süsleyip sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

İlk olarak mercimekleri bir tencereye alalım ve üzerine su ilavesi yapıp ocağın üzerinde kaynatalım. Mercimekler 5 dakika kadar kaynadıktan sonra sıcak suyun içerisinden alalım ve süzelim. Ardından derin olmayacak bir tencere alalım ve içerisine yağı ilave edip eritelim. Yağın rengi değişince soğanları küp şekilde doğrayalım ve yağın içerisine alıp kavuralım. Kavrulan soğanların üzerine mercimekleri ve bulguru ekleyip karıştıralım. Harmanlanmış olan malzemelerin üzerine sıcak su ekleyelim ve suyunu çekene kadar pişirelim. Mercimekli bulgur pilavımız suyunu çekince ocaktan indirelim ve üzerini bir bez ile sarıp dinlendirelim. Dinlenmiş olan pilavımızı servis tabaklarına alalım ve sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }