{ "title": "Biberli Bulgur Pilavı Tarifi", "image": "https://www.bulgurpilavi.gen.tr/images/biberli-bulgur-pilavi-tarifi.gif", "date": "21.01.2024 06:04:44", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Biberli bulgur pilavı, akşam menüsünde sulu yemeklerin yanına yakışacağı gibi öğlen menüsünde ise sade olarak yanında bir bardak ayran veya cacık ile afiyetle tüketilebilecek bir pilav çeşididir. Her zaman kolaylıkla yapabileceğiniz biberli bulgur pilavının içerisine ek olarak et veya tavuk ilavesi de yapabilirsiniz. Bulgur pilavı Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olduğu gibi geleneksel bir lezzettir. Sizde evinizde biberli bulgur pilavı yapmak isterseniz tarifimize bir göz atmanızı öneririz.

Biberli Bulgur Pilavı Malzemeleri
Biberli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Biberli bulgur pilavı için teflon bir tencere alalım ve içerisine sıvıyağla tereyağını ilave edelim. Ocağın altını açalım ve kuru soğanı temizlemeye geçelim. Soğanın kabuklarını soyup ince yemeklik olacak şekilde doğrayalım ve kavuralım. Soğanları birkaç dakika kavurunca biberleri temizlemeye geçelim ve bunun için ilk olarak biberleri ortadan ikiye keselim. Ardından orta kısmından kestiğimiz biberlerin pullarını temizleyelim ve ince kıyım olacak şekilde doğrayalım.

Doğradığımız biberleride soğanların yanına alıp kavurma işlemini sürdürelim. Akabinde kavrulan malzemelerin yanına 1 yemek kaşığı domatesle, biber salçasını ilave edip karıştıralım. Tahta kaşıkla karıştırdığımız harcın üzerine bir tatlı kaşığı tuz serpiştirelim ve ocağın altını kısalım. Domateslerin kabuklarını soyup ince kıyım olacak şekilde doğrayalım ve rendeyle güzel bir şekilde rendeleyip tencerede bulunan harcın üzerine ilave delim. Domatesle buluşan harcın altını biraz açalım ve domatesler yumuşayana dek kavuralım.

Diğer taraftan pilavlık bulgurumuzu bir kevgirin üzerine ilave edip, çeşmenin altında ılık su ile yıkayalım. Yıkadığımız bulgurun suyunu süzdürelim ve tenceremizin içerisine aktarıp karıştıralım. Bulguruyla buluşan malzemeleri bir güzel karıştırdıktan sonra başka bir tencerenin içerisine tavuk suyuyla normal suyu ilave dip ocağın üzerine yerleştirelim.

Suların bulunduğu ocağın altını orta harlı olacak şekilde açalım ve kaynamaya başladığında bulgurun bulunduğu tencereye aktarıp karıştıralım. Suyu birleşmiş olan pilavımızın kapağını kapatıp yaklaşık 12-15 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım. Suyunu tamamen çeken pilavımızı ocağın üzerinden indirip bir örtünün arasına saralım ve bu şekilde 15 dakika kadar dinlendirmeye bırakalım.

Verilen sürenin ardından dinlenmiş olan biberli bulgur pilavını servis tabaklarının üzerine alıp sunum yapalım. Arzu ederseniz sunum yaparken bir şekilli kalıp veya yuvarlak bir kâse kullanıp güzel şekiller verebilir ve bu sayede hem mideye hem de göze hitap edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }