Sebzeli Tavuklu Bulgur Pilavı



Sebzeli tavuklu bulgur pilavı, pilav her daim kurtarıcı yemekler arasındadır. Hazırlanışı ve pişirilmesi pratik olduğu için herkesin kolaylıkla yapabileceği bir yemektir. Yanında yoğurt ya da ayran ile servis edildiğinde tek başına ana yemek olarak tercih edilebilir. Bulgur pilavından istenilen sonucu alabilmek için ilk sıcaklığını attıktan hemen sonra, soğumasına izin verilmeden servis yapılmalıdır.

Sebzeli Tavuklu Bulgur Pilavı

  • 250 gram kemiksiz tavuk eti
  • Yarım kilo pilavlık bulgur
  • 3 tane orta büyüklükte kuru soğan
  • 2 tane yeşilbiber
  • 2 adet dolamlık biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 4 tane orta büyüklükte domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber, nane, kırmızı pul biber ve tuz
  • Servis için nane ve maydanoz

Sebzeli Tavuklu Bulgur Pilavı Hazırlanışı

Sebzeli tavuklu bulgur pilavı için ilk olarak tavuk eti yıkanır ve bol suyun içinde pişinceye kadar haşlanır. Haşlanan tavuklar soğuduktan sonra minik minik didiklenir. Tavuğun haşlandığı su ve didiklenen etler bir kenara alınır

Sebzeli Tavuklu Bulgur Pilavı

Kuru soğanların kabukları soyularak yemeklik doğranır. Uygun bir pilav tavasına tereyağı ve sıvı yağ eklenerek ocağa alınır. Isınan yağın üzerine yemeklik doğranan kuru soğanlar eklenir. Soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavrulur. Biberler yıkanarak temizlenir ve ufak ufak doğrandıktan sonra kavrulan soğanların üzerine eklenir. Biberler de bir süre kavrulduktan sonra, kabukları soyulmuş ve minik minik doğranmış domatesler eklenir.

Tüm malzemeler 5-6 dakika kavrulduktan sonra temizlenip yıkanan pilavlık bulgur ilave edilir. Karışım beş dakika kadar daha kavrulduktan sonra domates salçası, biber salçası, baharatlar ve tuz eklenerek karıştırılır. Son olarak üzerine önceden didiklenen tavuk etleri ve yeteri kadar tavuk suyu eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. Pilava eklenen su miktarı malzemelerin üzerine geçmelidir. Kısık ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirilir. Eğer ilave edilen tavuk suyu yetersiz gelmişse bir miktar sıcak su ilave edilebilir. Pilav piştikten sonra ocağın altı kapatılarak pilav, sıcak olacak şekilde ince kıyılmış maydanoz ve nane yaprakları ile beraber servis edilir. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 10.10.2014 11:35:44





Sebzeli Tavuklu Bulgur Pilavı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

1 Yorum Yapılmış "Sebzeli Tavuklu Bulgur Pilavı"

Admin

Cevap Sayısı: 0
Sebzeli Tavuklu Bulgur Pilavı hakkında siz ne düşünüyorsunuz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle ve diğer kullanıcılar ile paylaşın, Sebzeli Tavuklu Bulgur Pilavı konusunu geliştirmemize ve en doğru bilgileri sunmamıza yardımcı olun.

2013-01-28 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Mantarlı Bulgur Pilavı

Mantarlı Bulgur Pilavı, vitaminli ve doyurucu bir pilav seçeneğidir. Öğle yemeklerinde de yenilebileceği gibi akşam menülerinde de tüketilebilecek bir ana yemek yardımcısıdır. İçerisinde kullanılan mantarın türü de oldukça önemlid...

Biberli Bulgur Pilavı Tarifi

Biberli bulgur pilavı, akşam menüsünde sulu yemeklerin yanına yakışacağı gibi öğlen menüsünde ise sade olarak yanında bir bardak ayran veya cacık ile afiyetle tüketilebilecek bir pilav çeşididir. Her zaman kolaylıkla yapabileceğin...

Şehriyeli Bulgur Pilavı

Şehriyeli Bulgur Pilavı, genellikle ana yemeklerin yanında olmazsa olmazı pilav özellikle pirinç tercih edilerek hazırlanır. Ancak pirinç pilavının yanı sıra bulgur pilavı hem sağlıklı olması açısından hem de uygun fiyatıyla son y...

Kabaklı Bulgur Pilavı

Kabaklı bulgur pilavı, Türk mutfağında önemli bir yeri olan ve oldukça fazla kullanılan bir besindir. Bulgur lif açısından yüksek bir içeriğe sahiptir. Kabaklı bulgur pilavı, kabak ve bulgurun muhteşem uyumu ile ortaya çıkan harik...

Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Patlıcanlı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan değişik lezzette pilav türlerinden biridir. Sebzeyle harmanmış bulgurun besleyiciliğine katkı yapacak bu pilav tarifini özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında tüketmenizi tavsiye e...

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır

Bulgur pilavı nasıl yapılır? Bulgur pilavı, sebzeli, etli, tavuklu, salçalı ya da sade olarak pek çok şekilde yapılabilir. Özellikle kilo kontrolü için diyet yapan kişilere önerilen bulgur pilavı sağlık açısından da oldukça yararl...

Havuçlu Bulgur Pilavı

Havuçlu bulgur pilavı, düşük kalorili, B vitamini açısından zengin ve lif oranı yönünden günlük ihtiyacınızı karşılayabilecek bulgurla hazırlanmış lezzetli pilav türlerinden birisidir. Havuçla hazırlanan pilavı oldukça hafif bir ş...

Domatesli Bulgur Pilavı

Domatesli bulgur pilavı, özellikle et yemeklerinin yanında ve yaz sofralarında hem hafif, hem doyurucu lezzetiyle aile sofralarının oldukça popüler bir parçasıdır. Düşük glisemik endeksi ve ekonomik bir karbonhidrat ve lif kaynağı...

Tereyağlı Bulgur Pilavı

Tereyağlı Bulgur Pilavı, tereyağı ve bulgurun eşsiz lezzeti ile ortaya çıkan muhteşem lezzette bir pilav tarifidir. Oldukça besleyici ve çok sağlıklı bir ürün olduğu için, diğerlerine göre bulguru her zaman tercih etmeniz çok daha...

Patatesli Bulgur Pilavı

Patatesli bulgur pilavı; birçok özel günde ve toplu ikramlarda tercih edilen bir tariftir. Malzemeleri son derece kolay bulunabilecek cinstendir ve hazırlaması da herkesin yapabileceği pratikliktedir. Daha önce sade pilav yapmış o...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Bulgur Pilavı, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Mayıs - 2018