Domatesli Bulgur Pilavı



Domatesli bulgur pilavı, özellikle et yemeklerinin yanında ve yaz sofralarında hem hafif, hem doyurucu lezzetiyle aile sofralarının oldukça popüler bir parçasıdır. Düşük glisemik endeksi ve ekonomik bir karbonhidrat ve lif kaynağı olmasının yanı sıra bulgur B vitaminleri ile folik asit açısından çok zengindir, diyet yapanlar ve şeker hastalarınca bulgur pilavı pirinç pilavına tercih edilebilir. Bulgur pilavı için iri bulgur kullanmalısınız. Pilavlık bulgur ne kadar iri taneli ise o kadar kaliteli ve yerken dişe gelmesi açısından lezzetli olacaktır. Kepekli, esmer pilavlık bulgur çeşitleri de marketlerde daha doyurucu ve sağlıklı bir seçenek olarak bulunabilmektedir. Bulgur pilavınız buzdolabında 2 gün tazeliğini ve lezzetini koruyacaktır. Yanında yoğurt ya da cacıkla birlikte tükettiğiniz takdirde başka yemeğe ihtiyaç olmadan da zengin ve doyurucu bir öğün elde edebilirsiniz. 

Domatesli bulgur pilavı malzemeleri:
  • 2 bardak pilavlık bulgur
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı domates ya da biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 - 3 adet sivri biber
  • İstenen miktarda tuz
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı (dilerseniz bir kaşık tereyağ ve bir kaşık zeytinyağı birlikte kullanabilirsiniz)
  • 3 bardak içme suyu (ya da tavuk suyu)
  • Dilenirse bir miktar kuru nane

Domatesli bulgur pilavı tarifi:
Teflon ya da seramik bir tencereye zeytinyağını koyunuz, domatesleri ve soğanı kabuklarını soyup küp küp doğrayın, sivri biberleri doğrayın, bu malzemeleri yağda bir süre kavurunuz.
Domatesli Bulgur Pilavı

Bulgurla birlikte de pişecekleri için çok uzun kavurmaya gerek yoktur, soğan biraz pişene kadar kavurmak yeterli olacaktır, domatesler ve soğan suyunu saldığında salçayı da ekleyin. Ardından tel süzgeçte yıkadığınız pilavlık bulguru, 3 bardak içme suyunu, tuzu ve dilerseniz kuru naneyi ekleyerek bir kaç kez karıştırınız, tencerenin kapağını kapatıp ateşi kısınız ve pişene kadar bir daha karıştırmayınız. Pilav büyük oranda suyunu çekip üzerinde minik çukurlar ve kabarcıklar oluştuğunda ocağı kapatıp pilavınızı demlenmeye bırakabilirsiniz. 10 ila 15 dakika dinlendirmek yeterlidir. Afiyet olsun.

Domatesli bulgur pilavını dilerseniz soğan, sivri biber gibi malzemeleri kullanmadan sadece şehriye ve domatesle de yapabilirsiniz. Bunun için en önce yarım çay bardağı tel ya da arpa şehriyeyi yağda kavurup ardından küp küp doğradığınız domatesleri ekleyebilirsiniz, tarifin geri kalanını yukarıdakiyle aynı şekilde uygulayınız.

Bulgur pilavının 250 gramlık bir porsiyonunda 290 kalori vardır. Lifli, sağlıklı ve doyurucu bir besin olarak diyet yapanlar tarafından rahatlıkla tüketilebilir.

Yayınlanma Tarihi : 29.04.2014 19:42:24





Domatesli Bulgur Pilavı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Domatesli Bulgur Pilavı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Mantarlı Bulgur Pilavı

Mantarlı Bulgur Pilavı, vitaminli ve doyurucu bir pilav seçeneğidir. Öğle yemeklerinde de yenilebileceği gibi akşam menülerinde de tüketilebilecek bir ana yemek yardımcısıdır. İçerisinde kullanılan mantarın türü de oldukça önemlid...

Biberli Bulgur Pilavı Tarifi

Biberli bulgur pilavı, akşam menüsünde sulu yemeklerin yanına yakışacağı gibi öğlen menüsünde ise sade olarak yanında bir bardak ayran veya cacık ile afiyetle tüketilebilecek bir pilav çeşididir. Her zaman kolaylıkla yapabileceğin...

Şehriyeli Bulgur Pilavı

Şehriyeli Bulgur Pilavı, genellikle ana yemeklerin yanında olmazsa olmazı pilav özellikle pirinç tercih edilerek hazırlanır. Ancak pirinç pilavının yanı sıra bulgur pilavı hem sağlıklı olması açısından hem de uygun fiyatıyla son y...

Kabaklı Bulgur Pilavı

Kabaklı bulgur pilavı, Türk mutfağında önemli bir yeri olan ve oldukça fazla kullanılan bir besindir. Bulgur lif açısından yüksek bir içeriğe sahiptir. Kabaklı bulgur pilavı, kabak ve bulgurun muhteşem uyumu ile ortaya çıkan harik...

Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Patlıcanlı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan değişik lezzette pilav türlerinden biridir. Sebzeyle harmanmış bulgurun besleyiciliğine katkı yapacak bu pilav tarifini özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında tüketmenizi tavsiye e...

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır

Bulgur pilavı nasıl yapılır? Bulgur pilavı, sebzeli, etli, tavuklu, salçalı ya da sade olarak pek çok şekilde yapılabilir. Özellikle kilo kontrolü için diyet yapan kişilere önerilen bulgur pilavı sağlık açısından da oldukça yararl...

Havuçlu Bulgur Pilavı

Havuçlu bulgur pilavı, düşük kalorili, B vitamini açısından zengin ve lif oranı yönünden günlük ihtiyacınızı karşılayabilecek bulgurla hazırlanmış lezzetli pilav türlerinden birisidir. Havuçla hazırlanan pilavı oldukça hafif bir ş...

Domatesli Bulgur Pilavı

Domatesli bulgur pilavı, özellikle et yemeklerinin yanında ve yaz sofralarında hem hafif, hem doyurucu lezzetiyle aile sofralarının oldukça popüler bir parçasıdır. Düşük glisemik endeksi ve ekonomik bir karbonhidrat ve lif kaynağı...

Tereyağlı Bulgur Pilavı

Tereyağlı Bulgur Pilavı, tereyağı ve bulgurun eşsiz lezzeti ile ortaya çıkan muhteşem lezzette bir pilav tarifidir. Oldukça besleyici ve çok sağlıklı bir ürün olduğu için, diğerlerine göre bulguru her zaman tercih etmeniz çok daha...

Patatesli Bulgur Pilavı

Patatesli bulgur pilavı; birçok özel günde ve toplu ikramlarda tercih edilen bir tariftir. Malzemeleri son derece kolay bulunabilecek cinstendir ve hazırlaması da herkesin yapabileceği pratikliktedir. Daha önce sade pilav yapmış o...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Bulgur Pilavı, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Mayıs - 2018